Αναβάθμιση του παράκτιου μετώπου, της Πειραϊκής Ακτής

Κάτι πλέον συμβαίνει στα σπλάγχνα του Πειραιά και προσδοκώ με τη δύναμη που ζητώ να μου δώσουν οι συνδημότες μου να πρωταγωνιστήσω με τις γνώσεις, την εμπειρία και τον ενθουσιασμό μου στη συνέχιση της μεταμόρφωση του Πειραιά μας.

Μία πόλη που ανασαίνει θάλασσα, ξεκίνησε να μετασχηματίζεται το 2014 με τον «Πειραιά Νικητή» και τον Δήμαρχο Γιάννη Μώραλη, ο οποίος με μεθοδικότητα, προσήλωση, αίσθημα ομαδικότητας, ξεκάθαρους και ακλόνητους στόχους κατάφερε να απομακρύνει τον Πειραιά από την εικόνα του «χωριού» και να τον επαναφέρει στην τροχιά της αίγλης, της ομορφιάς και της δύναμης που του αναλογεί και του αξίζει.

Όραμα και στόχος μου είναι να αναδείξω με δράσεις και να εισηγηθώ πρωτοβουλίες στον Δήμαρχο που αναδεικνύουν την ξεχωριστή ταυτότητα του Πειραιά ως μια πόλη με εκτεταμένο παράκτιο μέτωπο, ως ναυτιλιακό κέντρο και ως γειτονιά.

Μία ταυτότητα που αναδεικνύει τη σχέση της πόλης με τη θάλασσα, των ανθρώπων με τη γειτονιά τους, της οικονομικής ανάπτυξης με τη μείωση των ανισοτήτων και της λειτουργικότητας της πόλης που ζει, σέβεται και φροντίζει όλους τους ανθρώπους της.

Γι’ αυτό, εφόσον εκλεγώ και αν η επιλογή ήταν δική μου, θα ήθελα να συμβάλλω στην αναβάθμιση του παράκτιου μετώπου, της Πειραϊκής Ακτής, ως πολιτικός μηχανικός της παράκτιας ζώνης να οδηγώ τη Δημοτική Αρχή και τις υπηρεσίες της στο πώς θα διαχειριστούμε το σύνθετο ζήτημα της ελεύθερης και απρόσκοπτης πρόσβασης των δημοτών στη θάλασσα, την προσέλκυση επισκεπτών και λουόμενων, τη διευθέτηση των παράκτιων χρήσεων, ώστε ο Δήμος εν τέλει να διαχειρίζεται τις θάλασσες και τις παραλίες του.

Τα τελευταία χρόνια καταφέραμε να αναβαθμίσουμε τον Πειραιά, τον προσανατολίσαμε στην εξωστρέφεια, τον αναδείξαμε σε εμπορικό και ναυτιλιακό κέντρο.

Ταυτόχρονα όμως, οφείλουμε να διευκολύνουμε την καθημερινή μετακίνηση των κατοίκων και των πολλών επισκεπτών που πετύχαμε με τα παραπάνω. Η μετακίνηση αποτελεί σημαντικό στοιχείο της ποιότητας της ζωής των δημοτών και του πολύτιμου ελεύθερου χρόνου τους.

Στόχος μου μαζί με τον δήμαρχο να εξαλείψουμε πλέον το πρόβλημα της στάθμευσης και να αντιμετωπίσουμε την παράνομη στάθμευση, όπου στο αυξημένο κυκλοφοριακό φορτίο του Πειραιά πολλαπλασιάζει τα προβλήματα. Να συνεχίσουμε την προσπάθεια που ξεκίνησε μεταξύ των άλλων και με την εφαρμογή PIREAPP. Εγχείρημα που δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να επικοινωνούν και να επιλύουν ζητήματα της καθημερινότητάς τους. Το επόμενο στάδιο είναι να συγκεντρωθούμε και να πετύχουμε πιο δυναμικές παρεμβάσεις, όπως η αξιοποίηση εγκαταλειμμένων κτιρίων ως χώρων στάθμευσης, η αξιοποίηση οικοπέδων με συμβάσεις παραχώρησης ή υπαρχόντων ανενεργών χώρων στάθμευσης.

Καταλήγοντας θα ήθελα να τονίσω τη δέσμευσή μου ως παλαιότερη αυτοδιοικητικός ότι θα στέκομαι πάντα και πρωτίστως δίπλα στους συνδημότες μου ,ώστε να αντιμετωπίζουμε όλα τα προβλήματα μαζί.

You might be interested in …