Στέλλα Βαρτελάτου στον Prisma 91,6: “Ουσιαστικό έλειμμα για την Πρέβεζα και τα προβλήματα της το γεγονός πως πάνε πολλά χρόνια που έχει εκλεγεί βουλευτής ΠΑΣΟΚ. Εκτιμούμε θα γίνει η ανατροπή στις εκλογές”

Στην πρωινή εκπομπή του Βασίλη Ιωάννου που μεταδίδεται κάθε Δευτέρα στις 10:00
το πρωί, ήταν καλεσμένη η  υποψήφια Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο νομό Πρέβεζας Στέλλα Βαρτελάτου.

“Σχολιάζοντας την υποψηφιότητά της και πως ένιωσε  υπογράμμισε πως νιώθει  συναισθήματα χαράς. Νιώθω ιδιαίτερη τιμή που είμαι και πάλι υποψήφια ενώ παράλληλα αισθάνομαι και ένα υψηλό αίσθημα ευθύνης, γιατί αυτή η εκλογική αναμέτρηση θα είναι διαφορετική από τις άλλες, τουλάχιστον από το 2015 που βίωσα εγώ πιο έντονα.

Το 2015 υπήρχε μία σαφής επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ και στην καθημερινότητα αλλά ακόμα και προεκλογικά.

Αυτή τη στιγμή στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ υπάρχει ένας νέος αρχηγός, υπάρχει ένα νέο προγραμματικό σχέδιο, μία νέα νομαρχιακή επιτροπή η οποία έχει διάθεση και μεράκι να οργανώσει και να αυτοροτγανωθεί, αξιόλογα στελέχη και μία διάθεση να μπούμε σε ένα κλίμα αγώνα.

Απαντώντας στο ερώτημα αν η υποψηφιότητά είναι μία εύκολη ερώτηση για μία γυναίκα εργαζόμενη, να είναι παράλληλα μητέρα και να ασχολείται με την πολιτική, η Στέλλα Βαρτελάτου, ανέφερε πως δεν είναι εύκολο υπό την έννοια πως αλλάζει τελείως η μέτρηση του χρόνου.

Προσωπικά και φαντάζομαι για όλες τις μητέρες υπήρξε μία μεγάλη ανανέωση στη ζωή μου με τον ερχομό του παιδιού και μία αυτό τοποθέτηση τόσο εσωτερική όσο και εξωτερική.

Χαίρομαι ιδιαίτερα πως η εξωτερική μου τοποθέτηση σε σχέση με την κοινότητα και το κοινωνικό σύνολο περιλαμβάνει και πάλι στη ζωή μου την πολιτική δραστηριότητα, γιατί υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες σε σχέση με το παιδί, να δραστηριοποιούμαι πολιτικά σε μία περιφέρεια στην οποία δεν μένω και μόνιμα, καθώς πλέον οι μετακινήσεις περιλαμβάνουν και το παιδί και υπάρχει μία αντικειμενική δυσκολία σε αυτό.

Ωστόσο πάντα είχα επαφή με το νομό Πρέβεζας, όμως ο κορωνοϊος περιόρισε λίγο τη φυσική επικοινωνία, αυτό όμως έχει αποκατασταθεί τον τελευταίο ενάμιση χρόνο.

Ο κόσμος που συνομιλώ πλέον δεν εκφράζεται για το ΠΑΣΟΚ Κίνημα Αλλαγής, αλλά εκδηλώνει μία έντονη δυσαρέσκεια για το ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα η χαρακτηριστική έκφραση που συναντούμε τον κόσμο είναι πως δεν θα του δώσουν μία άλλη ευκαιρία.

Το ίδιο συμβαίνει και με ένα κομμάτι του κόσμου το οποίο στις προηγούμενες εκλογές είχε υποστηρίξει τη Νέα Δημοκρατία και μάλιστα πολλοί κεντρώοι.

Οπότε με την εις άτοπον και μόνο ανάγωγη κατανοώ ότι υπάρχει μεγάλος χώρος στο ΠΑΣΟΚ.

Εμείς όμως αναζητούμε την θετική ψήφο και θεωρώ πως η στάση που κρατάει τη στιγμή ο πρόεδρός μας Νίκος Ανδρουλάκης, διάσταση που βασίζεται καθαρά στο πρόγραμμά μας, είναι μία στάση τεχνοκρατική, με μετριοπάθεια σε μερικά ζητήματα, χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να αφομοιωθεί στον κόσμο στην πραγματικότητα.

Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει πως εκτός από τις κορώνες και τις διαφορές που εκφράζονται πάρα πολύ έντονα, υπάρχει και αυτός ο δρόμος όμως χρειάζεται περισσότερος χρόνος αφομοίωσης.

Στο ερώτημα αν είναι εφικτό το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ μπορεί να κάνει την ανατροπή και να κερδίσει τη μία από τις δύο έδρες στο νομό Πρέβεζας κάτι που έχει να συμβεί πολλά χρόνια, απάντησε πως πρόκειται για ένα μεγάλο έλλειμμα και ουσιαστικό, γιατί υπάρχουν πάρα πολλά προβλήματα που υπάρχουν στην εκλογική μας περιφέρεια που δεν έχουν επιλυθεί.

Σαφέστατα πιστεύουμε πως μπορούμε να διεκδικήσουμε μία εκλογική έδρα, είμαστε ενωμένοι και αυτή τη στιγμή έχει διαμορφωθεί ένα κλίμα συνεργασίας για αυτό το σκοπό.

Υπό το πρίσμα ότι χρειάζεται χρόνος να αφομοιωθεί το πρόγραμμά μας και η νέα στάση μας απέναντι στην πολιτική και τις προτάσεις μας για την σοσιαλδημοκρατία , καθώς δεν πρόκειται για προτάσεις που αφορούν την επίλυση βραχυπρόθεσμων ζητημάτων, αλλά μία ολόκληρη στάση που έχει ως αποτέλεσμα την πολιτική διακυβέρνηση.

Υπό την έννοια αυτή των πραγμάτων και μέσα από τον συγκερασμό τους θεωρούμε ότι μπορεί η έδρα να έρθει και πάλι στην Πρέβεζα
.
Η κ. Βαρτελάτου αποκάλυψε πως σήμερα θα πραγματοποιηθεί μία διευρυμένη νομαρχιακή επιτροπή με όλους τους υποψηφίους, τη νομαρχιακή και οι συντονιστικές επιτροπές.

Εκεί θα τεθούν τα ζητήματα σε σχέση με το κοινό γραφείο και πως θα προχωρήσουμε όλοι μαζί. Εγώ έχω μία συγκεκριμένη άποψη και θα την εκφράσω τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Πιστεύω πως μετά από αυτό θα μπορούμε να συζητάμε και για πιο οργανωτικά πράγματα σχετικά με τον προεκλογικό μας αγώνα.

Στο δεύτερο μέρος της συζήτησης η κυρία Βαρτελάτου σχολίασε την κεντρική πολιτική σκηνή και το τεταμένο κλίμα που επικρατεί στα πλαίσια του προεκλογικού κλίματος.

Η ίδια ανέφερε πως η πολιτική σύγκρουση ξεκινάει από τον ΣΥΡΙΖΑ υπό τον παρανομαστή ότι το επιτρέπει ο Κυριάκος Μητσοτάκης να συμβαίνει, καθώς παίζει με την κολοκυθιά για την ημερομηνία των εκλογών.

Πλέον είτε είναι επίσημο είτε άτυπα είμαστε σε μία παρατεταμένη προεκλογική περίοδο.

Αυτή τη στιγμή έχουν γίνει πάρα πολλά θέματα τα οποία είναι ακραία και συντελούν στο τοξικό κλίμα των ημερών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πρoσφάτως  αποκάλυψε πως δεν θέλει να συμμετέχει σε ψηφοφορίες στο Ελληνικό κοινοβούλιο, κατά τη γνώμη μου αυτό είναι παράδοξο καθώς έκλεισε την πόρτα σε ένα κόμμα το οποίο επρόκειτο να συνεργαστεί καθώς έτσι δημοσιοποιούσε.

Παράλληλα έκανε λόγο για κατάλυση της δημοκρατίας. Η δημοκρατία όμως δεν είναι μία απλή έννοια, αλλά ένα σύστημα νομικών θεσμών. Με άλλα λόγια οδηγεί την αντιπολίτευση σε μία θεσμική και ουσιαστική εκτροπή. Επιλέγει το δρόμο της διαμαρτυρίας που τον επαναφέρει στα πρώτα στάδια της φοιτητικής του ζωής, πριν ακόμα κριθεί σαν πρωθυπουργός, συγκυβερνήτης και αντιπολίτευση.

Ο κύριος Τσίπρας αφού εξάντλησε το πολιτικό του περιεχόμενο επαναφέρει την αντιπολίτευση σε καταστάσεις εφηβικές που προκαλούν αρνητικά συναισθήματα χωρίς πολιτικό περιεχόμενο.

Πάνω σε αυτή τη βάση ζητάει να συσπειρωθεί ο κόσμος στο πλευρό του με τον ίδιο τρόπο που έγινε το 2012 που έλεγε με έναν νόμο θα σκίσει τα μνημόνια.

Στην παρατήρηση του Βασίλη Ιωάννου ότι το κόμμα κάνει περισσότερο κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ από την κυβέρνηση απάντησε πως η Νέα Δημοκρατία κυβερνάει, της ασκούμε καθημερινή κριτική για διάφορα ζητήματα πού δεν ασκεί σωστά.

Εστιάζουμε όμως αυτή την περίοδο στον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί εκτρέπει παράλληλα με τη Νέα Δημοκρατία και εμένα με πολύ ακραίο τρόπο, για την καθημερινότητα και την πολιτική του τόπου τους θεσμούς.

Το 2023, σύμφωνα με την κυρία Βαρτελάτου θα είναι μία κρίσιμη χρόνια με την ακρίβεια και τον πληθωρισμό να συνεχίζει σε αυξημένα επίπεδα με ότι συνεπάγεται με την οικονομική κατάσταση των ανθρώπων το πλέον διέρχονται στο στάδιο να μην είναι διαχειριστούμε τα οικονομικά τους.

Στην δική μας εκλογική περιφέρεια, δεν γίνεται να μη δείξουμε το θέμα του νοσοκομείου και της υποβάθμισης του.

Η προσωρινή ακύρωση της απόφασης μετακίνησης της γιατρού προς το πανεπιστήμιο των Ιωαννίνων, αναδεικνύει για άλλη μία φορά,  ότι δεν υπάρχει κεντρικός σχεδιασμός και πως όλες οι αποφάσεις είναι σε πολιτικό επίπεδο, τοπικών συμφερόντων και σκοπιμοτήτων και πιστεύουμε πως το ζήτημα αυτό θα επανέλθει σε σχέση με την υποστελέχωση του νοσοκομείου.

Επίσης δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε στο θέμα των ΤΕΙ που είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα. Φέτος το ΤΕΙ Λογιστικής- Χρηματοπιστωτικής εντάχθηκε στο ΤΕΙ στο μηχανογραφικό όμως δεν γνωρίζουμε αν θα γίνει του χρόνου.

Το θέμα αυτό με έχει ακουμπήσει συναισθηματικά και θεωρούσα πως πάντα το ΤΕΙ ήταν ένα κάστρο της Πρέβεζας, όχι μόνο οικονομικό αλλά και για μετέπειτα δομικές και αναπτυξιακές καταστάσεις και στην Παιδεία αλλά και σε άλλα πεδία.

Είμαστε η μοναδική περιφέρεια της Ηπείρου της οποίας η πρωτεύουσα μετά την εφαρμογή των νόμων για την ανωτατοποίηση των ΤΕΙ που δεν έχει τμήμα.

Επίσης έκανε λόγο για την ανάγκη εκσυγχρονισμού της βιομηχανικής περιοχής.

Πρόσφατα όπως είπε έίχε μία συνάντηση με συλλογικότητες, που δραστηριοποιούνται στη βιομηχανική ζώνη και διαπίστωσε την έλλειψη υποδομών σε αποχέτευση, όμβρια και την εγκατάλειψη πολλών κτιρίων που είναι δεσμευμένα από τις τράπεζες και έχουν γίνει κέντρα εγκατάστασης Ρομά.

Είναι πολύ βασικό αυτές οι οργανωμένες βιομηχανικές ζώνες να συμβάλλουν τα μέγιστα στην ανάπτυξη και να αποτελέσουν πολύ βασικό μέσω άντλησης χρημάτων από το ταμείο ανάπτυξης κι άλλων χρηματοδοτικών εργαλείων.

Οι επόμενοι υποψήφιοι και δημοτική αρχή θα πρέπει να λάβουν υπόψιν την ένταξη των Ρομά ώστε με ένα κεντρικό σχεδιασμό να μπορέσει να αναβαθμιστεί η βιομηχανική περιοχή.

Δείτε το βίντεο στις συνέντευξης της κας Βαρτελάτου.

You might be interested in …